Together we create solutions.

PMT Benelux, met kantoren te Kampenhout (in de nabijheid van de nationale luchthaven van Zaventem) en te Oss (Nederland), heeft zich toegelegd op de verkoop, installatie, validatie, kalibratie en after-sales van deeltjestellers, TOC-analyzers en tablettestsystemen alsook op microbiële monitoring en validatie van cleanrooms.

Dankzij onze competente verkoops- en servicemedewerkers, onze in-house kalibratie mogelijkheden, up-to-date certificering en continue bijscholing, bieden wij aan onze klanten een totaaloplossing gedurende de hele life-cycle van hun investering.

Deeltjestellers en monitoringssystemen

PMT Benelux verzorgt sinds 1998 de verkoop en dienst na verkoop van deeltjestellers en monitoringsystemen.
Wij bieden een zeer ruim gamma apparatuur voor verschillende toepassingen, dit zowel voor wat betreft metingen in lucht, vloeistof en gas, chemisch corrosief product, …
In het breed gamma van PMT Benelux zitten o.a. deeltjestellers met gevoeligheid beginnende bij 0.1µm en debieten tot 100 lpm. Deze deeltjestellers worden gebruikt voor zowel punctuele metingen als voor de monitoring van cleanrooms voor luchtdeeltjes conform ISO 14644-2. Eveneens kunnen deze toestellen gebruikt worden voor troubleshooting activiteiten of voor de validatie van cleanrooms en laminaire lafkasten conform ISO 14644-1.

TOC Analyzers en standaarden

PMT Benelux verzorgt sinds 1998 de exclusieve verkoop en service van de TOC analyzers en standaarden van Veolia/Sievers.
Met de Sievers 500/M500 (Online) en 900/M9 (Online, Portable en Lab) series is Sievers marktleider op het gebied van TOC-analyses voor Ultra puur water en Cleaning Validation. Verder zijn deze analyzers volledig compliant met de US, Europese en  Japanse Pharmacopeia.

Microbiële
Monitoring

De ISO 14698 normering citeert 2 methoden voor luchtbemonstering: de passieve luchtbemonstering (sedimentatieplaten) en de actieve luchtbemonstering (microbiële airsamplers, met gebruik van petriplaten).
Met behulp van actieve air samplers gaat men een precies een aantal liters of kubieke meters lucht kunnen bemonsteren. Op die manier krijgt men een idee van de microbiële contaminatie die in deze lucht aanwezig is.
Impactie samplers zijn de referentie in de farmaceutische industrie. Deze methode heeft wel als nadeel dat de resultaten pas na een bepaalde incubatieperiode van +/- 5-7 dagen beschikbaar zijn en dat het ook enkel de cultiveerbare micro-organismen zullen zijn die zich hierop ontwikkelen.
Soms is het echter interessant om meteen actie te kunnen ondernemen als een microbiële contaminatie heeft plaatsgevonden.
Dit wordt mogelijk gemaakt door de huidig beschikbare methoden gebaseerd op de detectie van fluorescentie (Biotrak).

“De Farma Alliantie onderstreept het motto dat wij sinds 1998 hanteren: ‘Together we create solutions’ “

— Peter Versluis, Sales Engineer

Contact opnemen met Peter van PMT Benelux?​

Neem geheel vrijblijvend contact op met de Farma Alliantie om te ontdekken waar PMT Benelux jou mee kan helpen. Wij zorgen ervoor dat jullie in contact komen en de mogelijkheden kunnen bespreken.

Scroll naar boven